Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels: 'In 2022 wil ik de Tour de France rijden'

Geplaatst opdinsdag 2 november 2021 - 6:00

Wout Poels wil in 2022 aan de start staan van de Tour de France. De renner uit Blitterswijck verlengde onlangs zijn contract bij Bahrein-Victorious en focust zich nu op het komende jaar. "Ook de Ardennenklassiekers staan op mijn lijstje."

Poels deed zijn uitspraken maandagavond in het L1-programma AvondGasten Sport.

Kortstondig afscheid
Poels leek Bahrein-McLaren, de ploeg waar hij tot dit jaar onder contract staat, te gaan verlaten. De ploeg maakte drie weken geleden bekend dat Poels afscheid nam. Anderhalve week later werd bekend dat Poels toch bij de Bahreinse formatie blijft. "Mijn management was op de achtergrond druk bezig, maar de ploeg was al vooruitstrevend en met name het mediateam. Maar gelukkig zijn we er uitgekomen", zegt Poels over die tegenstrijdige berichtgeving.

Lees ook: Wout Poels blijft alsnog bij Team Bahrain Victorious

Bolletjestrui
Poels maakte dit jaar indruk in de Tour de France. De renner uit Blitterswijck droeg lange tijd de bolletjestrui, maar verspeelde hem tijdens de laatste bergetappe. "Het was een hele mooie ervaring", zegt Poels, die afgelopen jaar niet het maximale van zichzelf kon laten zien, mede door een blessure. "Het voorjaar liep niet helemaal lekker, daarna ging de Tour weer heel goed. Ik denk dat we op dezelfde voet verder moeten gaan als in de Tour."

Plannen
Het programma van Poels voor komend wielerjaar is nog niet duidelijk. "Dat bespreken we op het trainingskamp in december", zegt de wielrenner, die zijn wensenlijstje wel klaar heeft liggen. "Ik wil in de Tour starten en dan heb je in het voorjaar de Ardennenklassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik en de kleine rondjes vind ik ook wel leuk."

Mollema
Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs ziet nog genoeg kansen voor Poels in het wielerpeloton. "Hij is nog steeds een van de betere renners in het peloton. Dat heeft hij afgelopen Tour de France bewezen. Ik denk wel dat hij met zijn 34 jaar op het punt staat om keuzes te maken. Ik vind hem wel een aanvallend type, net als Bauke Mollema."

Daarnaast ziet de journalist uit Ubachsberg nog een andere rol voor Poels. "Bahrein-McLaren heeft de afgelopen Ronde van Spanje heel goed gescoord met een nieuwe generatie. Hij gaat een persoon worden die in de ploeg ervaring moet overbrengen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen