Overslaan en naar de inhoud gaan

Wortels bedreigen Chemelot-pijpleiding: 280 bomen weg

Geplaatst opmaandag 26 april 2021 - 16:50

Een kleine 300 bomen in Urmond worden gekapt om te voorkomen dat hun wortels de ondergrondse transportleidingen tussen de haven in Born en industriecomplex Chemelot beschadigen.

De bomen staan in het Heidekamppark, tussen Urmond en Stein.

Schade
Van twee pijpleidingen tussen de haven en het bedrijventerrein is de buitenste coating al beschadigd door de boomwortels. Om verdere schade te voorkomen moeten 280 bomen het veld ruimen. Een lekkage van een van de leidingen kan ernstige gevolgen hebben voor de omgeving vanwege de gevaarlijke stoffen die er doorheen stromen.

Vergunning
SABIC heeft samen met Bodemzorg Limburg een vergunning aangevraagd om in september te kunnen beginnen met kappen. Als compensatie worden er nieuwe bomen aangeplant aan de zuidkant van het Heidekamppark dat ook wordt uitgebreid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen