Overslaan en naar de inhoud gaan

Wortels bedreigen Chemelot-pijpleiding: 280 bomen weg

Geplaatst opmaandag 26 april 2021 - 16:50

Een kleine 300 bomen in Urmond worden gekapt om te voorkomen dat hun wortels de ondergrondse transportleidingen tussen de haven in Born en industriecomplex Chemelot beschadigen.

De bomen staan in het Heidekamppark, tussen Urmond en Stein.

Schade
Van twee pijpleidingen tussen de haven en het bedrijventerrein is de buitenste coating al beschadigd door de boomwortels. Om verdere schade te voorkomen moeten 280 bomen het veld ruimen. Een lekkage van een van de leidingen kan ernstige gevolgen hebben voor de omgeving vanwege de gevaarlijke stoffen die er doorheen stromen.

Vergunning
SABIC heeft samen met Bodemzorg Limburg een vergunning aangevraagd om in september te kunnen beginnen met kappen. Als compensatie worden er nieuwe bomen aangeplant aan de zuidkant van het Heidekamppark dat ook wordt uitgebreid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen