Overslaan en naar de inhoud gaan

Worsteling in bosjes: man mishandelt agent bij aanhouding

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 15:12

Een 24-jarige Belg heeft woensdagochtend bij zijn aanhouding in Spaubeek een agent mishandeld.

Dat meldt de politie donderdag.

Hennep
Agenten controleerden op de afrit van de A76 in Spaubeek een Belgische auto. Bij de controle kwam een duidelijke henneplucht uit het voertuig, waarna de politie wiet aantrof. De bestuurder werd aangehouden.

Vuistslagen in gezicht
Zijn aanhouding ging niet zonder slag of stoot. De man koos uiteindelijk het hazenpad, maar ver kwam hij niet. Een politieagent greep hem bij zijn kraag en samen belandden ze onder aan het talud in de bosjes. De agent spoot met pepperspray zodat hij de Belg in de boeien kon slaan. De twintiger wist zich alsnog te verzetten waardoor de politieman op zijn rug kwam te liggen. De agent moest meerdere vuistslagen incasseren. Hierbij raakte hij gewond in zijn gezicht. Tijdens de aanval lukte het de politieman alsnog om de verdachte te overmeesteren. Hij zit voorlopig achter slot en grendel.

Aangifte
De agent is ter plaatse door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen