Overslaan en naar de inhoud gaan

Worstelaarster Blaszka zet punt achter topsportcarrière

Geplaatst opmaandag 10 mei 2021 - 19:28

Worstelaarster Jessica Blaszka uit Landgraaf heeft haar topsportcarrière beëindigd.

Het besluit komt kort nadat Blaszka definitief plaatsing voor de Olympische Spelen misliep.

Laatste kans
Vrijdag verloor Blaszka (28) de eerste wedstrijd op het Olympisch Kwalificatietoernooi in het Bulgaarse Sofia, haar laatste kans om tóch nog naar Tokio te kunnen. In maart had Blaszka haar eerste kans op plaatsing verspeeld.

Geschiedenis geschreven
Daardoor kwam het niet tot een tweede Olympisch avontuur voor Blaszka, die in 2016 wel meedeed aan de spelen in Rio de Janeiro. Ze schreef in Brazilië geschiedenis door als eerste Nederlandse worstelaarster ooit mee te doen aan de Spelen.

Eremetaal
Blaszka kan terugkijken op een glansrijke carrière met een karrenvracht aan eremetaal. Ze werd derde op het WK in Las Vegas in 2015 en het EK in Boekarest in 2019. Vorig jaar greep Blaszka zelfs het zilver bij het EK in Rome. Verder won ze onder meer driemaal goud bij het EK voor kadetten, in 2007, 2008 en 2009, en won ze grote toernooien als de Copa Brasil (2013) en de Grand Prix Parijs (2017).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen