Overslaan en naar de inhoud gaan

Worstelaarster Blaszka zet punt achter topsportcarrière

Geplaatst opmaandag 10 mei 2021 - 19:28

Worstelaarster Jessica Blaszka uit Landgraaf heeft haar topsportcarrière beëindigd.

Het besluit komt kort nadat Blaszka definitief plaatsing voor de Olympische Spelen misliep.

Laatste kans
Vrijdag verloor Blaszka (28) de eerste wedstrijd op het Olympisch Kwalificatietoernooi in het Bulgaarse Sofia, haar laatste kans om tóch nog naar Tokio te kunnen. In maart had Blaszka haar eerste kans op plaatsing verspeeld.

Geschiedenis geschreven
Daardoor kwam het niet tot een tweede Olympisch avontuur voor Blaszka, die in 2016 wel meedeed aan de spelen in Rio de Janeiro. Ze schreef in Brazilië geschiedenis door als eerste Nederlandse worstelaarster ooit mee te doen aan de Spelen.

Eremetaal
Blaszka kan terugkijken op een glansrijke carrière met een karrenvracht aan eremetaal. Ze werd derde op het WK in Las Vegas in 2015 en het EK in Boekarest in 2019. Vorig jaar greep Blaszka zelfs het zilver bij het EK in Rome. Verder won ze onder meer driemaal goud bij het EK voor kadetten, in 2007, 2008 en 2009, en won ze grote toernooien als de Copa Brasil (2013) en de Grand Prix Parijs (2017).

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen