Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Worstelaars Simson grijpen Oberliga-titel

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 21:30

De worstelaars van KSV Simson hebben zaterdag geschiedenis geschreven: de vereniging heeft zich voor het eerst tot kampioen van de Duitse Oberliga gekroond.

In Bonn-Duisdorf werd opponent Konkordia Neuss afgetroefd: 18-15.

Verrassend
Met een volle bus uit Landgraaf als steun in de rug waren de juiste ingrediënten aanwezig om de titel naar Limburg te halen. Toch was de overwinning enigszins verrassend: in de reguliere competitie had Simson immers beide confrontaties met Neuss verloren.

Bokaal
Na het winnen van de Landesliga in 2006 en de Verbandsliga in 2009 is het de eerste keer dat Simson zich Oberliga-winnaar mag noemen. Het team van trainer Ate Posma neemt zodoende een fraaie bokaal mee naar huis.

Lees ook: KSV Simson vol vertrouwen naar worstelfinale

Toeslaan
De oefenmeester gaf eerder al tegen L1 aan dat hij het volste vertrouwen had in zijn team. "Als wij niet winnen, ben ik bijzonder teleurgesteld, want ik weet dat winst ronduit tot de mogelijkheden behoort. En als je eenmaal zover bent gekomen, moet je ook durven toe te slaan."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen