Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Worstelaars Simson grijpen Oberliga-titel

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 21:30

De worstelaars van KSV Simson hebben zaterdag geschiedenis geschreven: de vereniging heeft zich voor het eerst tot kampioen van de Duitse Oberliga gekroond.

In Bonn-Duisdorf werd opponent Konkordia Neuss afgetroefd: 18-15.

Verrassend
Met een volle bus uit Landgraaf als steun in de rug waren de juiste ingrediënten aanwezig om de titel naar Limburg te halen. Toch was de overwinning enigszins verrassend: in de reguliere competitie had Simson immers beide confrontaties met Neuss verloren.

Bokaal
Na het winnen van de Landesliga in 2006 en de Verbandsliga in 2009 is het de eerste keer dat Simson zich Oberliga-winnaar mag noemen. Het team van trainer Ate Posma neemt zodoende een fraaie bokaal mee naar huis.

Lees ook: KSV Simson vol vertrouwen naar worstelfinale

Toeslaan
De oefenmeester gaf eerder al tegen L1 aan dat hij het volste vertrouwen had in zijn team. "Als wij niet winnen, ben ik bijzonder teleurgesteld, want ik weet dat winst ronduit tot de mogelijkheden behoort. En als je eenmaal zover bent gekomen, moet je ook durven toe te slaan."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen