Parade Brunssum

Ook komend jaar geen Worldfestival Parade Brunssum

De verplaatste editie van de Worldfestival Parade Brunssum gaat ook volgend jaar niet door. Vanwege het coronavirus vinden de stichting en de gemeente de editie in de zomer van 2021 nog te risicovol.

Parade Brunssum
Parade Brunssum gaat niet door

De Worldfestival Parade Brunssum gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus.

Thema Parade 2020: Discover the Dance

Het vierjaarse Worldfestival de Parade in Brunssum is nog in volle gang, maar het thema voor de volgende editie is al bekend. In 2020 is het thema Discover the Dance.

Honderden dansers trekken door centrum van Brunssum

Honderden dansers en muzikanten vanuit de hele wereld staan deze week in Brunssum. Ze zijn er voor de Worldfestival Parade.

Visumproblemen hinderen verbroederingsfeest Parade

De Parade wil een verbroederingsfeest zijn, maar daar werkt niet iedereen aan mee. Groepen uit Ivoorkust, Nepal en Guinee kregen op het laatste moment te horen dat hun visum is geweigerd.

Opening Parade Brunssum trekt vijfduizend bezoekers

Vijfduizend bezoekers waren donderdagavond bij de opening van Worldfestival Parade in Brunssum.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten