Overslaan en naar de inhoud gaan

Work and Stay: vestig azc in Paschalis in Oostrum

Geplaatst opdonderdag 19 november 2015 - 15:42

Vestig een asielzoekerscentrum (azc) in voormalig klooster Paschalis in Oostrum. Dat aanbod doet Work and Stay, initiatiefnemer van een Polenhotel in het leegstaande gebouw.

Er zouden de komende jaren driehonderd mensen kunnen worden opgevangen.

Polenhotel
Work and Stay uit Maasbree wil in Paschalis driehonderd buitenlandse werknemers onderbrengen. Vanwege de langdurige procedures kan het echter nog jaren duren voordat de eerste arbeidsmigranten verwelkomd kunnen worden. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker wordt, aldus directeur Frank van Gerven.

Hij wil van de nood een deugd maken door het gebouw in de tussentijd aan te bieden als azc. Hij spreekt over een termijn van hoogstens vier tot vijf jaar.

Lees ook: Polenhotel verrijst in 'afvoerput Venray'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Paschalis in Oostrum wordt geen Polenhotel
Procedure Polenhotel Oostrum duurt ‘extreem lang’
Polenhotel verrijst in ‘afvoerput Venray’
Aanpassing plan Polenhotel in Oostrum na kritiek
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen