Overslaan en naar de inhoud gaan

Worden treinen met gevaarlijke stoffen voorzien van gps?

Geplaatst opdinsdag 3 november 2015 - 7:59

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de gemeente Venlo bepleiten de invoering van een Europees gps-volgsysteem voor treinen die gevaarlijke stoffen vervoeren.

Het Informatiesysteem Gevaarlijke Stoffen (IGS) voor het spoorvervoer blijkt twee jaar na invoering niet waterdicht. Er rijden nog altijd ‘spook- en weestreinen’ waarvan niet bekend is wat de inhoud is. Dat bemoeilijkt de hulpverlening bij calamiteiten.

Een volgsysteem – waarvan het de bedoeling is dat wagons gps-signalen gaan uitzenden – moet over Europa worden uitgerold. Een werkgroep met leden van spoorwegbureau ERA en de Europese Commissie onderzoekt dat nu.

Lees ook: Pas op voor de goederentrein!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Miljoenen voor onderzoek van treinverkeer naar buitenland
Snelweg A67
VVD en PvdA Venlo willen Europees geld voor A67
Ethanol lekt uit trein op station Venlo
Lek gedicht, treinen Venlo rijden weer
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen