Overslaan en naar de inhoud gaan

Wopke wint eerste Europese kickboksduel tussen lilliputters

Geplaatst opzondag 14 oktober 2018 - 10:24

De 1.34 meter grote vechtersbaas Wopke Booijen heeft vrijdagavond in Venray het, naar eigen zeggen, eerste kickboksduel tussen lilliputters van Europa gewonnen.

De Nijmegenaar stond in zaal Optisport in de ring tegenover Ishan ‘Bonky’ Yuksel (18) uit Schiedam.

Titanenstrijd
Het gevecht tussen de exact even grote kickboksers ging er fel aan toe. Dit tot groot vermaak van het massaal toegestroomde publiek. Ondanks het feit dat de twee vechtersbazen klein van stuk zijn, trakteerden ze het publiek op een ware titanenstrijd. Na drie rondes stapte de 22-jarige Booijen als winnaar uit de ring.

Video: Track '88

Niet komen opdagen
Booijen wilde in september vorig jaar al zijn eerste lilliputtergevecht houden in zijn thuisstad Nijmegen. Zijn tegenstander stuurde toen zijn kat. De winnaar was dan ook blij dat zijn tegenstander nu wél was gekomen. "Eindelijk een echte tegenstander. We hebben samen een mooie partij neergezet", zei Booijen na afloop.

Lees ook: Lilliputter-kickboksers in gevecht in Venray

Nieuw gevecht
Voor de 22-jarige Nijmegenaar is het jarenlang lastig geweest om iemand van dezelfde lengte te vinden om tegen te knokken. Binnenkort komt er weer een nieuwe duel. Bonky heeft Wobke namelijk opnieuw uitgedaagd.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen