Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonwagensoap Brunssum: familie weer terug naar oude plek

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 21:40

De woonwagenfamilie uit Brunssum, die van de gemeente moest vertrekken van de Emmaweg, staat daar sinds maandagmiddag weer met verschillende caravans.

Vorige week vertrok de familie toen de politie ingreep. Na enkele dagen op het Schuttersveld te hebben gebivakkeerd staan de woonwagens nu dus weer op de oude plek.

Belofte
"Dit is de plek die de gemeente ons ooit heeft beloofd, hier zijn we een nieuwe betoging begonnen met onze woonwagens", zegt Netje Snijders, die op last van de gemeente haar eigen caravan heeft weggehaald. Die van haar kinderen staan er nog. "Over de kinderen heeft de gemeente nooit iets gezegd. We willen dat de gemeente hen erkent en een staanplaats voor ze regelt", aldus de moeder.

Lees ook: Rechter: woonwagenfamilie moet volgende week weg

Soap
De Brunssumse woonwagenkwestie wordt daarmee meer en meer een soap waar ook de rechtbank onderdeel van was. Die bepaalde vorige maand dat de gemeente Brunssum terecht de familie had opgedragen de caravans weg te halen. Maar volgens de familie ging het daarbij alleen om de caravan van de moeder en niet die van de kinderen. "Daarom zetten we de betoging voort, zodat er een oplossing komt. We willen ook een gesprek met de gemeente", zeggen de kinderen.

Brief
De gemeente heeft maandagmiddag bij een van de eigenaren van de caravans nog een brief laten bezorgen met de mededeling dat ze voor 4 december de camperparkeerplaats aan het Schutterspark moeten verlaten. De eigenaar heeft daar gehoor aan gegeven. Hoe de gemeente daar op gaat reageren, is onduidelijk.

"Ik heb inmiddels bij de gemeente aangegeven dat de betoging die gestart is op de locatie Emmaweg daar weer wordt voortgezet. We wachten de reactie van de gemeente af", zegt advocaat Selçuk Ikiz, die de familie bijstaat.

Kort geding
Ikiz heeft een kort geding tegen de gemeente aangespannen, omdat de burgemeester heeft aangegeven dat men wel mag betogen maar zonder caravans. "Caravans zijn van essentieel belang omdat ze onderdeel uitmaken van de woonwagencultuur. Het laat de manier van leven van woonwagenbewoners zien."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen