Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonwagenbroers krijgen tijdelijke standplaats in Brunssum

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 10:52

Woonwagenbroers Piet en Willem Soering hebben een tijdelijke standplaats gekregen in Brunssum.

De broers proberen al maanden een permanente standplaats te krijgen op een woonwagenkamp in Landgraaf. Maar die gemeente houdt dat tegen.

Lees ook: Woonwagenbroers geven niet op en stappen naar de rechter

Rechter
Na diverse protestacties stapten de broers uiteindelijk naar de rechter om via die weg een plek af te dwingen. De zaak diende woensdag voor de bestuursrechter in Roermond. Die doet op 27 februari uitspraak.

Lees ook: Politie neemt caravans woonwagenbroers in beslag

Bivak
Van de gemeente Brunssum mogen de mannen met hun gezin de uitspraak afwachten op een terrein aan de Molenvaart in Brunssum, bij het Milieupark. Dat is de plek waar kermisexploitanten ook bivakkeren als het kermis is.

Ultimatum
Op de tijdelijke plek in Brunssum mogen ze tot uiterlijk 1 maart staan. Dat is nog ruim twee weken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen