Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonwagenbroers geven niet op en stappen naar de rechter

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 7:40

Woonwagenbewoners Piet en Willem Soering gaan hun conflict met de gemeente Landgraaf voor de rechter uitvechten.

Dat hebben beide partijen bevestigd in gesprek met De Limburger.

Lees ook: Politie neemt caravans woonwagenbroers in beslag

Strijd voor woonwagens
De broers zijn al sinds begin december bezig met hun strijd voor woonwagenplekken in Parkstad. Zo bivakkeerden ze een tijd in een caravan voor het gemeentehuis en ketende één van de broers zich vast aan diezelfde caravan. Beide heren werden opgepakt. Vervolgens voerden ze actie op andere plekken in de gemeente.

Ruim twee weken geleden werden hun woonwagens afgepakt, maar volgens de krant kocht het duo nieuwe caravans om de strijd voort te zetten. Nu komt er dus een rechter aan te pas.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen