Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonwagenbroers geven niet op en stappen naar de rechter

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 7:40

Woonwagenbewoners Piet en Willem Soering gaan hun conflict met de gemeente Landgraaf voor de rechter uitvechten.

Dat hebben beide partijen bevestigd in gesprek met De Limburger.

Lees ook: Politie neemt caravans woonwagenbroers in beslag

Strijd voor woonwagens
De broers zijn al sinds begin december bezig met hun strijd voor woonwagenplekken in Parkstad. Zo bivakkeerden ze een tijd in een caravan voor het gemeentehuis en ketende één van de broers zich vast aan diezelfde caravan. Beide heren werden opgepakt. Vervolgens voerden ze actie op andere plekken in de gemeente.

Ruim twee weken geleden werden hun woonwagens afgepakt, maar volgens de krant kocht het duo nieuwe caravans om de strijd voort te zetten. Nu komt er dus een rechter aan te pas.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen