Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonwagenbewoners in protest tegen 'chantage' gemeente

Geplaatst opwoensdag 13 november 2019 - 15:31

Woonwagenbewoners uit Heythuysen en Haelen hebben zich sinds dinsdagavond opnieuw verzameld voor het gemeentehuis in Leudal.

Ze vinden dat ze gechanteerd worden door de gemeente Leudal. De woonwagenbewoners willen meer standplaatsen in de gemeente en zijn niet blij met de opstelling van het gemeentebestuur om dit te realiseren.

Aggregaat
"We staan er nu met een paar tenten, maar dat worden er alleen maar meer", laat woordvoerder Jan van Susteren van de woonwagenbewoners weten. De woonwagensbewoners zijn van plan er een tijdje te blijven staan, want er is volgens Van Susteren ook een aggregaat ingevlogen om in stroom te voorzien.

Molenzicht
De woonwagenbewoners voelen zich gechanteerd door de gemeente, die toezegde vier standplaatsen voor woonwagens op Molenzicht in Heythuysen versneld te willen overwegen. "Daarmee probeert de gemeente ons iets te verkopen wat al verkocht is", legt de voorman uit. "Die snelle aanvraag had er al in 2019 moeten liggen."

Lees ook: Boze woonwagenbewoners in gesprek met burgemeester

'Pure chantage'
Daarnaast zou de gemeente volgens Van Susteren hebben aangegeven alleen te willen meewerken als de demonstraties zouden stoppen. "Ik moet er nu voor zorgen dat andere woonwagenbewoners niet meer gaan protesteren. Dat is pure chantage!"

Luisteren
De gemeente wil niet ingaan op de beschuldigingen van de woonwagenbewoners, maar geeft in een reactie wel aan dat iedereen vrij is om te protesteren. "Als gemeente luisteren we naar hun verhaal en zijn we bereid te kijken naar passende oplossingen", laat burgemeester Désirée Schmalschlager in een reactie weten. "Dit gebeurt echter wel altijd binnen de gestelde mogelijkheden van onze wet- en regelgeving."

Niet geaccepteerd
Volgende week zal het college een besluit nemen ten aanzien van de versnelde realisatie op Molenzicht. Burgemeester Schmalschläger heeft in het gesprek dat de gemeente met de woonwagenbewoners had, te kennen gegeven dat het illegaal plaatsen van caravans op diverse plekken in de gemeente niet geaccepteerd wordt. De gemeente zal hier handhavend tegen optreden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV