Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonwagenbewoners Landgraaf weigeren te vertrekken

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 7:48

De woonwagenbroers Piet en Willem Soering zijn niet van plan te vertrekken uit Landgraaf, waar ze nu twee weken op een parkeerplaats staan. Ze eisen een standplaats.

De gemeente weigert dat en heeft de broers gesommeerd te vertrekken. In de nacht van dinsdag op woensdag liep het ultimatum af dat Landgraaf had opgelegd. Wat er nu gebeurt, is nog niet duidelijk.

Vastgeketend
Vanaf begin december voerden woonwagenbewoners actie bij het gemeentehuis in Landgraaf. Eén woonwagenbewoner ketende zich vast aan zijn caravan. Hij werd net als zijn broer opgepakt. De aanhouding gebeurde onder protest van de aanwezige woonwagenbewoners die de man kwamen steunen. "Ik wil alleen bewoning", riep de man tijdens zijn arrestatie.

Lees ook: Politie treedt op, woonwagenbewoners aangehouden

De caravans werden weggesleept. Ze werden op een andere plek in Landgraaf gestald.

Onderzoek
Net als in de rest van Nederland, werd ook in Limburg wekenlang actie gevoerd door woonwagenbewoners. Ze eisten in onder andere Maastricht, Heythuysen en Helden meer standplaatsen. Een aantal burgemeesters, onder wie Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, stuurde daarop een brief. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft naar aanleiding daarvan een onderzoek naar criminaliteit op woonwagenkampen ingesteld.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen