Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonwagenbewoners Heythuysen breken protestkamp op

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 18:15

Een groepje protesterende woonwagenbewoners heeft hun kamp op een braakliggend terrein in Heythuysen opgebroken.

Op het terrein waar ooit een basisschool stond, zetten ze vorige week donderdag hun caravans neer om aandacht te vragen voor hun jarenlange zoektocht naar nieuwe standplaatsen.

Lees ook: Weer actie: Kampbewoners Leudal willen meer staanplaatsen

Nieuw beleid
De actievoerders hebben de afgelopen dagen gesproken met de gemeente Leudal om tot een oplossing te komen voor het probleem. De gemeente heeft nog geen harde toezeggingen gedaan, maar heeft al aangekondigd de komende maanden een woonwensenonderzoek te gaan houden met de bewoners. Aan de hand daarvan komt er in Leudal een nieuw woonwagenbeleid.

Acties
Overal in Nederland zijn de afgelopen weken woonwagenbewoners in actie gekomen om nieuwe woonterreinen af te dwingen. In Limburg gebeurde dat onder meer in Beek, Heerlen, Maastricht en Meijel.

Uitsterfbeleid
Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde deze zomer dat het zogeheten 'uitsterfbeleid' waarbij gemeenten géén nieuwe standplaatsen beschikbaar stelden discriminerend is. Jarenlang wezen gemeenten geen nieuwe woonwagenterreinen aan, waardoor kinderen van woonwagenbewoners min of meer gedwongen werden om in een normaal woonhuis te gaan wonen.

Lees ook: Geduld woonwagenbewoners is op, gemeenten aan zet

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen