Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonwagenbewoners bezetten parkeerplaats zwembad Beek

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 21:13

Woonwagenbewoners hebben vrijdagmiddag bezit genomen van de parkeerplaats bij zwembad De Haamen in Beek.

Vier woonwagenfamilies hebben op de parkeerstroken hun woonstee neergezet en er hun intrek genomen. De parkeerstroken rondom de woonwagens zijn afgezet met een rood lint.

Standplaats afdwingen
Met de actie willen de families een standplaats afdwingen binnen de gemeente Beek. "Onze kinderen zijn hier opgegroeid en voelen zich hier het meest op hun gemak, en in een woonwagen voelen ze zich het meeste thuis. Het is belangrijk dat we onze cultuur door kunnen geven," zegt woordvoerder Harrie Eikenboom van de woonwagenbewoners.

Geen uitsterfbeleid meer
Hij wil dat er een oplossing komt voor het gebrek aan standplaatsen. "Het uitsterfbeleid van de gemeenten is van de baan. Iedereen boven de 18 jaar heeft recht op een eigen standplaats."

Begrip
Wethouder Ralph Diederen van Beek zegt begrip te hebben voor de wensen van de woonwagenbewoners, maar niks voor hen te kunnen doen. Er zijn geen nieuwe standplaatsen in Beek. Hij heeft al contact gehad met de Provincie Limburg omdat hij vindt dat er een provinciale oplossing moet komen. "Het woonwagenbeleid eist een provinciale regie." De gemeente gaat dan ook voorlopig niet ingrijpen.

Oplossing
De woonwagenbewoners hebben al aangekondigd door te gaan met hun actie tot er een oplossing is.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen