Staking Emmaweg Brunssum Netje Snijders

Rechter: woonwagenfamilie moet volgende week weg

Woonwagenbewoonster Netje en haar familie moeten uiterlijk volgende week woensdag met hun drie caravans vertrokken zijn van een locatie op de Emmaweg in Brunssum.

Staking Emmaweg Brunssum Netje Snijders
Brunssum in maag met woonwagenfamilie: Netje mag blijven

De gemeente Brunssum zit in de maag met woonwagenbewoonster Netje, die al even met een caravan op de Emmaweg staat. Van de rechter mag ze daar voorlopig blijven staan.

Woonwagenbewoner Daniël Daniëls wacht op duidelijkheid
Woonwagenbewoner: "Ik wacht al jaren, maar ik hoor niks"

Woonwagenbewoner Daniël Daniëls woont al 31 jaar bij zijn ouders en pleit al jaren voor een eigen standplaats in Sevenum. De gemeente Horst aan de Maas zegt bezig te zijn met de realisatie van extra standplaatsen.

Demonstratie woonwagenbewoners Leudal over standplaatsen (7 nov 2019)
Bewoners krijgen sleutel woonwagens in Leudal

De nieuwe bewoners van woonwagens in Heythuysen hebben maandag de sleutels van burgemeester Désirée Schmalschläger van Leudal gekregen.

Weller woonwagens standplaatsen (31 aug 2020)
Opnieuw actie woonwagenbewoners voor meer standplaatsen

Woonwagenbewoners voeren in Brunssum actie voor meer standplaatsen. Ze vinden dat woningstichting Weller te weinig actie onderneemt om nieuw plaatsen te creëren.

Demonstratie woonwagenbewoners gemeente Leudal Heythuysen (nov 2019)
Leudal besluit: vier extra woonwagens toegestaan

De gemeente Leudal heeft besloten dat vier woonwagenbewoners zelf een caravan op hun standplaats in Heythuysen mogen zetten.

Demonstratie woonwagenbewoners Leudal over standplaatsen (7 nov 2019)
Boze woonwagenbewoners in gesprek met burgemeester

Woonwagenbewoners hebben donderdag in Heythuysen geprotesteerd, omdat ze zich niet kunnen vinden in het aantal standplaatsen in hun woonwagenkamp. Naar aanleiding daarvan gaan ze maandag verder in gesprek met de burgemeester van Leudal, Désirée Schmalsläger.

Actie woonwagenbewoners leudal woonwagens archieffoto (16 sep 2019)
Demonstratie woonwagenbewoners: maatregelen autoriteiten

Woonwagenbewoners gaan donderdag in Heythuysen protesteren omdat ze zich niet kunnen vinden in het aantal standplaatsen.

Woonwagenkamp Spaubeek
Beek mag caravans op groenstrook niet verwijderen

De gemeente Beek mag de twee caravans, die op een groenstrook langs de Burgemeester Visschersstraat staan, voorlopig nog niet verwijderen.

Kamp woonwagenkamp woonwagenbewoners Spaubeek (2 sept 2019)
Woonwagenbewoners Spaubeek weigeren te vertrekken

Twee bewoners van het woonwagenkamp aan de Burgemeester Visschersstraat in Spaubeek moeten op last van de gemeente Beek vóór 10 september verkassen. Doen ze dat niet, dan gaat de gemeente de wagens zelf weghalen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten