Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Woonruimte genoeg voor statushouders Peel en Maas’

Geplaatst opwoensdag 4 januari 2017 - 6:35

In de gemeente Peel en Maas is nog genoeg leegstaand vastgoed geschikt om statushouders in te huisvesten.

Dat zeggen vastgoedbeheerders Norbert Panken en Frans van Ommeren van Satin Vastgoed.

Kantoorpanden
Gemeentelijk bezit als het vmbo-pand en de bibliotheek maar ook het oude kantoor van de Rabobank in Maasbree is volgens Panken in een maand geschikt te maken voor bewoning door zestien mensen. De kantoorpanden in Kessel, Maasbree en Panningen zijn onlangs verkocht aan Huub Hanssen en René Schmeitz en Satin Vastgoed beheert ze. Panken en Van Ommeren willen de gemeente vragen in het Maasbrese bankkantoor statushouders en jongeren te laten wonen. Of dat lukt, is nog de vraag.

Leegstandswet
Het pand wordt nu via de Leegstandswet verhuurd en op zijn vroegst na de zomer krijgt het een woonbestemming, liet het college onlangs weten. Nog deze maand vergadert de gemeenteraad in beslotenheid over een beter raadsvoorstel om de laatste 11 statushouders (van de 122 in totaal) te huisvesten die in 2016 een woning hadden moeten krijgen in Peel en Maas. Het voorstel om voor 800.000 euro 4 woningen te kopen voor statushouders is tijdens de laatste raadsvergadering ingetrokken omdat er te weinig draagvlak voor was. Wellicht dat het oude bankkantoor in Maasbree een optie zal zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vluchtelingen bouwen eigen woonunits in Panningen
Statushouders in kazerne Blerick
Peel en Maas koopt woningen voor huisvesting statushouders
Zevenhonderd extra huurwoningen nodig in Parkstad
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen