Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonpunt geeft fout bij schimmelwoningen Heerlen toe

Geplaatst opvrijdag 20 mei 2016 - 12:06

Woningbouwvereniging Woonpunt heeft een aantal nieuwe woningen in Heerlen te snel opgeleverd.

Dat zegt de organisatie in een reactie tegen L1. Een aantal weken geleden kregen verschillende bewoners hun gloednieuwe huis opgeleverd. Maar al snel bleek dat er grote vochtproblemen in de woningen zijn.

Vocht
Wekenlang hadden de bewoners van de woningen aan de Acasiastraat in Heerlen last van vochtige muren en schimmel in kleding en meubels. De woningbouwvereniging gaf lange tijd geen gehoor. Pas na tussenkomst van L1 nam Woonpunt contact op met de bewoners. Afgelopen dinsdag bezocht de woningbouwcorporatie de woningen en hebben ze met de huurders gekeken welke maatregelen er nodig zijn.

Oplevering
Woordvoerder Bibi van de Wouw van Woonpunt geeft nu aan dat er een fout is gemaakt bij het te vroeg opleveren van de huizen. "Als we langer hadden gewacht met de oplevering, dan waren de problemen er niet geweest", zegt Van de Wouw in een reactie. "Belangrijk is om nu zo snel mogelijk de vochtproblemen te verhelpen. Daarom hebben we extra drogers geplaatst. Daarna kunnen we woningen opnieuw behangen."

Voor een aantal huurders is inmiddels een vervangende woonruimte geregeld. De huurders hoeven in ieder geval geen huur te betalen totdat de woningen in orde zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: schimmel in vernieuwde woningen Heerlen
Klachten huurhuizen: vocht, schimmel en kou
Maastricht zet de rem op nieuwbouw
Woningbouw Wijk Huis
Woningcorporatie Woonpunt doet minder huisuitzettingen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen