Lege woningen in Molukse wijk gaan naar Molukkers

Twee leeggekomen woningen in de Molukse wijk in Maastricht zijn daadwerkelijk verhuurd aan mensen met Molukse roots.

Onrust door 'verwaterd contact' Woonpunt en Molukse wijk

Het contact tussen Woonpunt en de Molukse wijk in Maastricht was verwaterd op het moment dat de organisatie zonder overleg een woning aan een niet-Moluks gezin wilde toewijzen.

Woonpunt helpt met Moluks houden wijk Maastricht

Alleenstaanden of koppels met een Molukse achtergrond worden niet langer afgewezen voor een gezinswoning in de Molukse wijk in Maastricht. Zo moet een stuk 'cultureel erfgoed' behouden blijven.

Beklad huis Molukse wijk nog steeds onbewoond

De leegstaande woning aan de Diederik van Havertstraat in de Molukse wijk in Maastricht, die een maand geleden werd beklad en vernield, is nog steeds niet bewoond.

Huis beklad in Molukse wijk om niet-Molukkers te weren

Bij een leegstaande woning aan de Diederik van Havertstraat in de Molukse wijk in Maastricht zijn bekladdingen en vernielingen aangebracht.

Medewerkers Woonpunt op straat na schenden integriteit

Woningcorporatie Woonpunt in Zuid-Limburg heeft twee medewerkers geschorst vanwege 'grensoverschrijdend gedrag op het gebied van integriteit.'

Woonpunt geeft fout bij schimmelwoningen Heerlen toe

Woningbouwvereniging Woonpunt heeft een aantal nieuwe woningen in Heerlen te snel opgeleverd.

Buitenwijken Maastricht niet populair bij huizenzoekers

Uit een analyse van de Maastrichtse woningmarkt blijkt dat de buitenwijken uit de gratie raken en in wijken rond het centrum een tekort aan huizen zal ontstaan. In de stadsrand komt op termijn een overschot.

‘Medewerkers Woonpunt met de dood bedreigd’

Acht maanden voorwaardelijke celstraf, ambulante psychische behandeling, begeleiding op financieel gebied en toezicht door de reclassering.

Woonpunt verkeert in zwaar weer

De landelijke toezichthouder op woningcorporaties slaat alarm over de (financiële) situatie bij Woonpunt in Maastricht.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten