Lege woningen in Molukse wijk gaan naar Molukkers

Twee leeggekomen woningen in de Molukse wijk in Maastricht zijn daadwerkelijk verhuurd aan mensen met Molukse roots.

Onrust door 'verwaterd contact' Woonpunt en Molukse wijk

Het contact tussen Woonpunt en de Molukse wijk in Maastricht was verwaterd op het moment dat de organisatie zonder overleg een woning aan een niet-Moluks gezin wilde toewijzen.

Woonpunt helpt met Moluks houden wijk Maastricht

Alleenstaanden of koppels met een Molukse achtergrond worden niet langer afgewezen voor een gezinswoning in de Molukse wijk in Maastricht. Zo moet een stuk 'cultureel erfgoed' behouden blijven.

Beklad huis Molukse wijk nog steeds onbewoond

De leegstaande woning aan de Diederik van Havertstraat in de Molukse wijk in Maastricht, die een maand geleden werd beklad en vernield, is nog steeds niet bewoond.

Huis beklad in Molukse wijk om niet-Molukkers te weren

Bij een leegstaande woning aan de Diederik van Havertstraat in de Molukse wijk in Maastricht zijn bekladdingen en vernielingen aangebracht.

Medewerkers Woonpunt op straat na schenden integriteit

Woningcorporatie Woonpunt in Zuid-Limburg heeft twee medewerkers geschorst vanwege 'grensoverschrijdend gedrag op het gebied van integriteit.'

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten