Overslaan en naar de inhoud gaan

Woongoed 2-Duizend gaat voor een doorstart

Geplaatst opmaandag 2 juli 2018 - 20:14

Een herstelplan moet ervoor zorgen dat woningcorporatie Woongoed 2-Duizend zelfstandig kan blijven en niet hoeft te fuseren.

Dat zegt waarnemend bestuurder Ton Mans, eerder directeur van ZoWonen. Hij is aangesteld om schoon schip te maken bij de corporatie uit Reuver, zodat die klaar is voor een doorstart.

Verscherpt toezicht
Eerder dit jaar plaatsten de Autoriteit Woningcorporaties en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw de organisatie onder verscherpt toezicht. Er kwam een onderzoek en daaruit bleek dat er sprake was van een mogelijke angstcultuur, verstoorde verhoudingen en haperende interne samenwerking.

Verwaarloosde organisatie
Woongoed 2-Duizend telt 55 werknemers en beheert 5500 woningen in Reuver en omstreken. Mans trof naar eigen zeggen 'een verwaarloosde organisatie' aan en is bezig de bezem door de corporatie te halen. Het 'herstelplan' heeft ook personele gevolgen: de voormalige directeur en een manager is ontslag aangezegd. En ook zijn twee commissarissen weggestuurd. Voor hen wordt nog vervanging gezocht. Verder wordt de ondernemingsraad vernieuwd.

Vertrouwen terug
Maar de belangrijkste stap om de organisatie weer gezond te laten functioneren, is het herstellen van het vertrouwen tussen personeel en leidinggevenden. "Het is geen kwestie van een knop omdraaien, maar ik loop hier nu twee maanden rond en ik zie weer vertrouwen ontstaan. Men is blij dat er weer leiding is, dat de dingen benoemd worden. Er is nu al sprake van een andere situatie dan toen ik hier kwam", aldus Ton Mans. Maar hij realiseert zich dat het herstellen van het vertrouwen geen kwestie van dagen of weken is, maar eerder van maanden of jaren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen