Overslaan en naar de inhoud gaan

Woongoed 2-Duizend gaat voor een doorstart

Geplaatst opmaandag 2 juli 2018 - 20:14

Een herstelplan moet ervoor zorgen dat woningcorporatie Woongoed 2-Duizend zelfstandig kan blijven en niet hoeft te fuseren.

Dat zegt waarnemend bestuurder Ton Mans, eerder directeur van ZoWonen. Hij is aangesteld om schoon schip te maken bij de corporatie uit Reuver, zodat die klaar is voor een doorstart.

Verscherpt toezicht
Eerder dit jaar plaatsten de Autoriteit Woningcorporaties en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw de organisatie onder verscherpt toezicht. Er kwam een onderzoek en daaruit bleek dat er sprake was van een mogelijke angstcultuur, verstoorde verhoudingen en haperende interne samenwerking.

Verwaarloosde organisatie
Woongoed 2-Duizend telt 55 werknemers en beheert 5500 woningen in Reuver en omstreken. Mans trof naar eigen zeggen 'een verwaarloosde organisatie' aan en is bezig de bezem door de corporatie te halen. Het 'herstelplan' heeft ook personele gevolgen: de voormalige directeur en een manager is ontslag aangezegd. En ook zijn twee commissarissen weggestuurd. Voor hen wordt nog vervanging gezocht. Verder wordt de ondernemingsraad vernieuwd.

Vertrouwen terug
Maar de belangrijkste stap om de organisatie weer gezond te laten functioneren, is het herstellen van het vertrouwen tussen personeel en leidinggevenden. "Het is geen kwestie van een knop omdraaien, maar ik loop hier nu twee maanden rond en ik zie weer vertrouwen ontstaan. Men is blij dat er weer leiding is, dat de dingen benoemd worden. Er is nu al sprake van een andere situatie dan toen ik hier kwam", aldus Ton Mans. Maar hij realiseert zich dat het herstellen van het vertrouwen geen kwestie van dagen of weken is, maar eerder van maanden of jaren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen