Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonboten Gennep weer terug op ligplaats

Geplaatst opdonderdag 26 januari 2017 - 16:02

De woonboten op de Paesplas in Gennep liggen na vijf weken weer terug aan hun ligplaatsen.

Met een duwboot en een takel zijn de boten weer teruggeplaatst.

Onbewoonbaar
De woonarken kwamen eind december scheef te liggen, toen het waterpeil van de Maas met zo'n drie meter daalde door een lek in de stuw bij Grave. Wekenlang waren de boten onbewoonbaar.

Dam
Pas toen de Paesplas met een dam was afgekoppeld van de Maas en er water bij was gepompt, kwamen de boten weer horizontaal te liggen. Maar omdat het waterpeil nog niet hoog genoeg was, konden ze nog niet teruggelegd worden aan de steiger. Dat kon deze week omdat het waterpeil van de rivier dankzij een nooddam bij Grave weer hoog genoeg is.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schade woonboten Heijen nog steeds niet hersteld
ANP
Woonbootbewoners Gennep voorlopig nog niet naar huis
Pompen moeten waterpeil Maas-Waalkanaal herstellen
Zwakke plek ontdekt in dijk bij Mookerplas
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen