Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonbootbewoners Maastricht vrezen gedwongen vertrek

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 7:30

Verschillende bewoners van woonboten in het overlaatgebied in Maastricht vrezen dat ze moeten vertrekken van de gemeente.

Dat zegt hun advocaat Herm Lamers tegen L1.

Kleiner
De advocaat staat bewoners van in totaal zestien boten bij. Ze hebben onlangs een brief gekregen van de gemeente waarin zou staan dat ze hun boot kleiner moeten maken omdat het niet voldoet aan de regels. Maar dat gaat helemaal niet, zegt hun advocaat. "Als een woonboot zeven meter breed is en hij moet terug naar vier meter, dan moet de halve huiskamer eraf gehaald worden, dat is onmogelijk."

Inval
In juni 2014 deed de gemeente samen met belastingdienst en politie er een inval in het gebied bij Boschpoort omdat het een vrijplaats voor criminelen zou zijn. Daar werden toen tientallen kilo's hennep gevonden. Nu vindt de gemeente dat de boten te groot zijn, zo stelt de advocaat. Als de boten niet aangepast worden, moeten ze weg. "Ze zijn compleet verrast, die woningen worden onbewoonbaar. Daarom moeten ze die weghalen maar ze kunnen nergens naar toe want er zijn nergens anders ligplaatsen. Ze verliezen dus ook direct hun woning", vreest raadsman Herm Lamers.

Bezwaar
Het zou gaan om een voorgenomen besluit. Dat betekent dat de bewoners nog bezwaar kunnen maken. Als de gemeente niet bijdraait dan wil de advocaat naar de rechter stappen zodat de mensen in ieder geval langer met hun boot in het
overlaatgebied kunnen blijven.

De gemeente kon nog geen reactie geven op het protest van de bewoners.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen