Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonbootbewoners Maastricht vrezen gedwongen vertrek

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 7:30

Verschillende bewoners van woonboten in het overlaatgebied in Maastricht vrezen dat ze moeten vertrekken van de gemeente.

Dat zegt hun advocaat Herm Lamers tegen L1.

Kleiner
De advocaat staat bewoners van in totaal zestien boten bij. Ze hebben onlangs een brief gekregen van de gemeente waarin zou staan dat ze hun boot kleiner moeten maken omdat het niet voldoet aan de regels. Maar dat gaat helemaal niet, zegt hun advocaat. "Als een woonboot zeven meter breed is en hij moet terug naar vier meter, dan moet de halve huiskamer eraf gehaald worden, dat is onmogelijk."

Inval
In juni 2014 deed de gemeente samen met belastingdienst en politie er een inval in het gebied bij Boschpoort omdat het een vrijplaats voor criminelen zou zijn. Daar werden toen tientallen kilo's hennep gevonden. Nu vindt de gemeente dat de boten te groot zijn, zo stelt de advocaat. Als de boten niet aangepast worden, moeten ze weg. "Ze zijn compleet verrast, die woningen worden onbewoonbaar. Daarom moeten ze die weghalen maar ze kunnen nergens naar toe want er zijn nergens anders ligplaatsen. Ze verliezen dus ook direct hun woning", vreest raadsman Herm Lamers.

Bezwaar
Het zou gaan om een voorgenomen besluit. Dat betekent dat de bewoners nog bezwaar kunnen maken. Als de gemeente niet bijdraait dan wil de advocaat naar de rechter stappen zodat de mensen in ieder geval langer met hun boot in het
overlaatgebied kunnen blijven.

De gemeente kon nog geen reactie geven op het protest van de bewoners.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen