Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonbootbewoners Maastricht vrezen gedwongen vertrek

Geplaatst opvrijdag 5 augustus 2016 - 7:30

Verschillende bewoners van woonboten in het overlaatgebied in Maastricht vrezen dat ze moeten vertrekken van de gemeente.

Dat zegt hun advocaat Herm Lamers tegen L1.

Kleiner
De advocaat staat bewoners van in totaal zestien boten bij. Ze hebben onlangs een brief gekregen van de gemeente waarin zou staan dat ze hun boot kleiner moeten maken omdat het niet voldoet aan de regels. Maar dat gaat helemaal niet, zegt hun advocaat. "Als een woonboot zeven meter breed is en hij moet terug naar vier meter, dan moet de halve huiskamer eraf gehaald worden, dat is onmogelijk."

Inval
In juni 2014 deed de gemeente samen met belastingdienst en politie er een inval in het gebied bij Boschpoort omdat het een vrijplaats voor criminelen zou zijn. Daar werden toen tientallen kilo's hennep gevonden. Nu vindt de gemeente dat de boten te groot zijn, zo stelt de advocaat. Als de boten niet aangepast worden, moeten ze weg. "Ze zijn compleet verrast, die woningen worden onbewoonbaar. Daarom moeten ze die weghalen maar ze kunnen nergens naar toe want er zijn nergens anders ligplaatsen. Ze verliezen dus ook direct hun woning", vreest raadsman Herm Lamers.

Bezwaar
Het zou gaan om een voorgenomen besluit. Dat betekent dat de bewoners nog bezwaar kunnen maken. Als de gemeente niet bijdraait dan wil de advocaat naar de rechter stappen zodat de mensen in ieder geval langer met hun boot in het
overlaatgebied kunnen blijven.

De gemeente kon nog geen reactie geven op het protest van de bewoners.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen