Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonbootbewoners Gennep voorlopig nog niet naar huis

Geplaatst opdinsdag 3 januari 2017 - 20:13

Het kan nog zeker enkele weken duren voordat de woonbootbewoners in Gennep terug kunnen naar hun woning.

Ook de scheepvaart op de Maas zal nog lang overlast ervaren van de kapotte stuw in de Maas bij Grave.

Inspecties
Rijkswaterstaat concludeert dit nadat ze de afgelopen dagen inspecties heeft uitgevoerd op de bodem van de Maas. Met sonarapparatuur is de exacte schade van de stuw in kaart gebracht. Daaruit bleek dat drie van de vijf jukken, die de waterstand moeten reguleren, onherstelbaar zijn beschadigd en dus moeten worden vervangen.

Oplossing
Binnen enkele dagen verwacht Rijkswaterstaat een oplossing te hebben om het gat te dichten op de korte termijn. "Die tijdelijke maatregel moet wel zo zijn dat we ook tijdens hoogwater nog steeds veiligheid kunnen bieden aan de mensen die bij de Maas wonen. Er spelen meerdere belangen. De scheepvaartsbelangen spelen en grote rol, maar de waterveiligheid speelt ook een grote rol. En dat maakt het ingewikkeld", zegt Suzanne Maas van Rijkswaterstaat.

Op welke manier Rijkswaterstaat het gat in de stuw wil dichten moet eind deze week bekend zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schade woonboten Heijen nog steeds niet hersteld
Woonboten Gennep weer terug op ligplaats
ANP
Hoogleraar vindt dijk bij stuw Grave niet dé oplossing
Zwakke plek ontdekt in dijk bij Mookerplas
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen