Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningprijzen het meest gestegen in Noord-Limburg

Geplaatst opdonderdag 15 oktober 2020 - 13:38

Het aantal verkochte woningen en de prijsstijging van woningen zijn in het derde kwartaal ten opzichte van vorig jaar het meest gestegen in Noord-Limburg.

De prijzen stegen met 15,3 procent en het aantal verkochte woningen steeg met 28 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars.

Prijsstijging
In alle regio's van het land steeg de gemiddelde verkoopprijs. De gemiddelde verkoopprijs steeg met 12 procent naar 354.000 euro. In Weert en omstreken stegen de prijzen met 11,6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In de omgeving van Roermond was dat 9,5 procent en in Zuid-Limburg 10,2 procent.

De regio's Zuidwest-Friesland en Slochteren en omgeving gaan landelijk aan kop met respectievelijk 19,9 procent en 18 procent.

Meer verkochte woningen
In het derde kwartaal van dit jaar kregen landelijk 41.600 woningen een andere eigenaar. Dat is een stijging van meer van 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook is dat het hoogste aantal in drie jaar. In de omgeving van Weert steeg het aantal verkopen met 16,9 procent en in Zuid-Limburg met 12,5 procent. In Roermond en omstreken bedroeg de stijging slechts 5 procent.

Veel vraag
Het aanbod krimpt van woningen, maar er is nog steeds veel vraag naar. Daardoor blijven de verkoopprijzen stijgen. "De woningmarkt heeft echt verruiming nodig van het aanbod om woningen voor een grote groep betaalbaar te houden", schrijft NVM-voorzitter Onno Hoes in een persbericht.

Huren
Uit cijfers van woningplatform Pararius blijkt dat in voor het eerst in zes jaar de gemiddelde prijs per vierkante meter van een huurwoning in de vrije sector is gedaald. Zo nam ook de gemiddelde huurprijs in Limburg in het derde kwartaal af met 0,7 procent ten opzichte van vorig jaar. Landelijk ging het om een daling van 0,4 procent. Waar nieuwe huurders vorig jaar nog 16,62 euro betaalden in het derde kwartaal, is dit nu gemiddeld 16,56 euro. Er zijn ook delen in het land waar de prijzen juist gestegen zijn.

Volgens het woningplatform verlicht de uitbraak van het coronavirus de druk op de huurmarkt. Er zijn minder expats. Daarom worden vrijgekomen huurwoningen makkelijker opnieuw verhuurd. Sommige verhuurders kiezen dan voor een lagere prijs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen