Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningoverval: dader gevlucht met sieraden in Zeeman-tas

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 14:00

Bij een brute woningoverval in Maastricht is de dader er met een flink geldbedrag en een grote hoeveelheid gouden sieraden vandoor gegaan. Hij vervoerde zijn buit in een gele grote tas van het merk Zeeman.

De man bracht op zaterdagavond 13 april een onaangenaam bezoek aan de bewoners van een huis aan de Berceusestraat.

Gouden sieraden
De zoon van het gezin deed rond 19:45 uur nietsvermoedend de deur open, nadat er aangeklopt werd. Hij werd meteen bedreigd met een vuurwapen. De overvaller ging vervolgens in de woning op zoek naar waardevolle spullen. Hij wist behalve geld ook een gouden ring met rond siersel, drie smalle gouden armbanden, één brede gouden armband en een goudkleurige vierkante hanger die aan een gouden ketting hangt buit te maken.

Lees ook: Bewoner met vuurwapen bedreigd tijdens woningoverval

Blauwe herenfiets
De verdachte ging er met zijn buit in de opvallende tas op een blauwe herenfiets vandoor. Het gaat om een man van ongeveer 1,85 - 1,90 meter lang. Hij heeft een fors postuur en een licht getinte huidskleur. Hij droeg tijdens de overval een zwarte jeans, een zwarte mus, een zwarte driekwart jas en een sjaal die zijn gezicht gedeeltelijk bedekte. Het viel verder op dat hij gebrekkig Nederlands sprak.

De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen