Te koop bord huis

Spanning woningmarkt: overbieden niet aan de orde in Limburg

De spanning op de woningmarkt is vorig jaar in Limburg minder hard toegenomen dan elders in het land. Op veel plekken in Nederland is overbieden op de woningmarkt de norm, maar in onze provincie was dat in 2020 alleen in Maastricht, Stein en Eijsden-Margraten aan de orde.

Woningmarkt, woning, huis kopen
'Duizenden euro's zwart voor makelaar om woning te krijgen'

Wanhopige huizenzoekers bieden makelaars onder tafel soms duizenden euro's aan om zo aan een woning te komen. Ze hopen dat de makelaar dan kan zorgen dat zij het begeerde huis krijgen.

Kasteel Schaloen Valkenburg
Aantal miljoenenwoningen in Midden-Limburg verdubbeld

Het aantal miljoenenwoningen in Midden-Limburg is afgelopen jaar verdubbeld. In de regio zijn nu 80 woningen te vinden die een miljoen euro of meer kosten.

Huis verkocht (17 nov 2020)
Limburgse koopwoningen nooit eerder zo duur

De huizenprijzen in Limburg zijn afgelopen jaar het sterkst gestegen in bijna twintig jaar. De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning is in 2020 toegenomen tot bijna 264.000 euro.

Te koop bord huis
Steun voor goedkope woningen en aanpak winkelleegstand

Het provinciebestuur gaat extra aandacht besteden aan de bouw van goedkope koopwoningen voor starters en het aanpakken van winkelleegstand bij het ondersteunen van gemeenten om de leefbaarheid van hun centra te verbeteren.

Nieuwbouw woningbouw appartement
Nieuwbouw in Limburg opnieuw op laag pitje

Limburg is net als vorig jaar de provincie met de kleinste groei in het aanbod van woningen. Er werden in 2020 een kleine 2500 nieuwbouwwoningen gebouwd, waarmee het aantal beschikbare woningen met 0,5 procent steeg.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane