Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Woningen Schinnen onbewoonbaar verklaard na noodweer

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 15:51

Drie woningen in de Schinnense buurtschap Hegge zijn onbewoonbaar verklaard door een 'tsunami van modder'.

Ook hebben tientallen panden schade of overlast door de hevige regenval. Het Verbond van Verzekeraars kan geen schadebedrag noemen na de hevige buien van dinsdag. Omdat het gaat om lokale buien, is er geen overzicht beschikbaar, zo laat een woordvoerder weten.

Drie keer
Een bewoner van een van de getroffen woningen maakte foto's en filmpjes van de bruine smurrie in zijn huis. Hij woont sinds 2011 in het huis en heeft een soortgelijke situatie al drie keer meegemaakt. Hij baalt van de nieuwe tsunami van modder.

Tsunami van modder
Wethouder Jeannette Quadvlieg-van Dam schrijft op haar Facebook dat er dinsdag na een zeer heftige regenbui, die zo'n tien minuten duurde, een tsunami van modder richting Hegge kwam. Ze nam woensdag poolshoogte met collega-wethouder Karel Wolff en een raadslid om te kijken hoe groot de schade was, maar ook om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Overdonderd
"Mensen waren emotioneel en vooral overdonderd door de hoeveelheid modder", vertelt wethouder Quadvlieg. "Een modderstroom is al eerder geweest, maar nu was die zeer heftig." Volgens de wethouder heeft de gemeente al een tijd last van waterproblemen. Samen met Waterschap Limburg, de LLTB en de Provincie Limburg zijn ze bezig om de problemen op te lossen.

Quadvlieg roept bovendien op om foto's of filmpjes te sturen. Ze gaat met dat materiaal naar diverse partners binnen de waterketen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen