Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Woningen Schinnen onbewoonbaar verklaard na noodweer

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 15:51

Drie woningen in de Schinnense buurtschap Hegge zijn onbewoonbaar verklaard door een 'tsunami van modder'.

Ook hebben tientallen panden schade of overlast door de hevige regenval. Het Verbond van Verzekeraars kan geen schadebedrag noemen na de hevige buien van dinsdag. Omdat het gaat om lokale buien, is er geen overzicht beschikbaar, zo laat een woordvoerder weten.

Drie keer
Een bewoner van een van de getroffen woningen maakte foto's en filmpjes van de bruine smurrie in zijn huis. Hij woont sinds 2011 in het huis en heeft een soortgelijke situatie al drie keer meegemaakt. Hij baalt van de nieuwe tsunami van modder.

Tsunami van modder
Wethouder Jeannette Quadvlieg-van Dam schrijft op haar Facebook dat er dinsdag na een zeer heftige regenbui, die zo'n tien minuten duurde, een tsunami van modder richting Hegge kwam. Ze nam woensdag poolshoogte met collega-wethouder Karel Wolff en een raadslid om te kijken hoe groot de schade was, maar ook om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Overdonderd
"Mensen waren emotioneel en vooral overdonderd door de hoeveelheid modder", vertelt wethouder Quadvlieg. "Een modderstroom is al eerder geweest, maar nu was die zeer heftig." Volgens de wethouder heeft de gemeente al een tijd last van waterproblemen. Samen met Waterschap Limburg, de LLTB en de Provincie Limburg zijn ze bezig om de problemen op te lossen.

Quadvlieg roept bovendien op om foto's of filmpjes te sturen. Ze gaat met dat materiaal naar diverse partners binnen de waterketen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen