Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningen op slot na ontdekking wietplantages

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 15:36

Een woning in Susteren en twee woningen in Panningen gaan voor bepaalde tijd op slot vanwege hennepplantages.

In de woning aan de Handelsweg in Susteren werd op 30 maart een wietplantage ontdekt. De planten waren niet lang daarvoor geoogst. 

Gevaarlijk
In het drugspand werd illegaal stroom afgetapt. "We zien het de laatste maanden steeds vaker. Dit is natuurlijk bloedlink, ook voor naastgelegen panden voor wat betreft brandgevaar", zegt burgemeester Jos Hessels. Hij waarschuwt wederom voor de gevaren van een plantage en de persoonlijke gevolgen als je gepakt wordt.

Vooral sluitingen in Echt
De burgemeester sluit in principe elke woning in Echt-Susteren waar een hennepplantage wordt ontdekt. Sinds 2020 geeft de gemeente uitvoering aan het zogeheten Damoclesbeleid. Vooral in Echt is dit jaar al een aantal drugswoningen gesloten. De woning aan de Handelsweg is gesloten tot en met 10 september.

Professioneel ingericht
Ook in Peel en Maas werden woningen gesloten. Het gaat om twee huizen aan de Vossenberg en Wietelweg in Panningen, waar eerder hennepkwekerijen werden ontdekt. In het woonhuis aan Vossenberg vond de politie een hennepkwekerij met in totaal 754 planten. Die stonden verdeeld over verschillende ruimtes. De kwekerij was professioneel ingericht.

Niet bewoond
Uit gegevens van de gemeente blijkt dat er geen mensen op het adres wonen. Daarom wordt de woning als 'lokaal' gezien en gaat die voor zes maanden op slot. Wel kwam naar voren dat de huurder van de woning de afgelopen jaren vaker softdrugs heeft geproduceerd. Als hij binnen drie jaar nog eens de fout ingaat, zal het pand twaalf maanden gesloten worden.

Afgeknipte hennepplanten
In het huis aan de Wietelweg stuitten agenten half april op een hennepkwekerij met 340 afgeknipte hennepplanten. Ook stonden er 460 potten met afgeknipte stengels van hennepplanten. Een verdachte werd opgepakt. Het slot gaat voor drie maanden op de deur, omdat de woning wel bewoond werd maar niet eerder een drugsvondst werd gedaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen