Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningen ontruimd vanwege gaslek in Kerkrade

Geplaatst opzondag 13 december 2020 - 12:36

De brandweer is zondagmiddag uitgerukt naar een leegstaande woning in Kerkrade vanwege een gaslucht die daar is gemeten.

32 woningen in een straat van zo'n 50 meter rond het leegstaande pand zijn uit voorzorg ontruimd.

Opvang
Het gaat om woningen in de Graverstraat zelf en de omliggende Willemstraat en Sint Rochusstraat. Enkele omliggende straten zijn afgezet met lint. Ook is de stroom uitgezet in de nabije omgeving van het incident. De bewoners worden opgevangen in het nabijgelegen verenigingsgebouw Heidsjer Tref.

Video: L1

Reparatie
Volgens een woordvoerder van de brandweer is Enexis bezig vier ballonnen in gasleidingen te plaatsen. Dat moet de lekkage tot stilstand brengen, waarna het lek kan worden gerepareerd. Naar verwachting gaat dat nog enkele uren duren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen