Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningen ontruimd na trillingen en stroomuitval in Geleen

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 0:43

Vanwege een stroomuitval in Geleen zijn maandagavond laat korte tijd zeven woningen ontruimd geweest aan de Napoleonbaan Noord.

De mensen moesten kort voor middernacht hun huizen uit omdat niet meteen duidelijk was waardoor de stroomuitval werd veroorzaakt. De eerste brandweerlieden die ter plaatse waren, constateerden niet alleen dat de stroom in 18 woningen was uitgevallen, maar ook dat er trillingen waren in de grond.

Kortsluiting
Monteurs van Enexis stelden vast dat de stroomuitval werd veroorzaakt door kortsluiting; dat veroorzaakte volgens de brandweer ook de trillingen. Hoewel de kortsluiting nog niet meteen kon worden verholpen, mochten de mensen tegen 01:00 uur toch weer terug naar hun woning. Verwacht wordt dat de stroomvoorziening rond 03:00 uur weer hersteld is.

Werkzaamheden
Een woordvoerster van de brandweer kon niet zeggen of de kortsluiting verband houdt met werkzaamheden in de straat die onlangs zijn uitgevoerd.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen