Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningen in Heerlen het minste waard

Geplaatst opmaandag 21 december 2015 - 13:50

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is dit jaar met 2,4 procent gedaald ten opzichte van 2014. De waarde van woningen is in Heerlen het laagst, met een gemiddelde WOZ-waarde van 120.000 euro.

Ter vergelijking: bovenaan staat de Gooische gemeente Laren, met een gemiddelde woningwaarde van 538.000 euro. Bloemendaal (531.000 euro) en Blaricum (524.000 euro) maken de top-drie van Nederland compleet. Dat blijkt uit bijgewerkte cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Limburg
In heel Nederland steeg in slechts 30 van de 393 gemeenten de gemiddelde woningwaarde dit jaar. Daar is geen enkele Limburgse gemeente bij. Dat betekent dat in alle Limburgse gemeenten de WOZ-waarde van woningen is gedaald in vergelijking met 2014.

Van alle Limburgse gemeenten daalde de gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Kerkrade het hardst, met 5,4 procent. In Onderbanken daalde de woningwaarde het minst (1,2 procent), gevolgd door Vaals (1,4 procent) en Simpelveld (1,9 procent).

Woningwaarde
In de gemeente Mook en Middelaar zijn de woningen gemiddeld het meest waard, namelijk 263.000 euro. Horst aan de Maas (231.000 euro) en Nederweert (229.000 euro) complementeren de Limburgse top-drie. Aan de onderkant van de lijst wordt Heerlen vergezeld door Kerkrade (123.000 euro) en Brunssum, met een gemiddelde woningwaarde van 129.000 euro.

Bekijk in de grafiek de gemiddelde WOZ-waarde per gemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vaals en Eijsden-Margraten overwegen 'genderneutraal beleid'
WOZ-waarde in Heerlen en Kerkrade het laagst
stock huis hypotheek woz-waarde woz geld
WOZ-waarde stijgt in Limburg flink, naar hoogste waarde ooit
Hier kost een koopwoning in Limburg het minst
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen