Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningen alsnog ontruimd vanwege brand Swalmen

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 21:54

Zes woningen aan de Veestraat in Swalmen zijn dinsdagavond alsnog ontruimd omdat ze de hele dag in de rook hadden gelegen door de brand in een loods van Peeters Papierrecycling aan de Heydweg.

In de woningen werden te hoge concentraties koolmonoxide en koolstofdioxide gemeten. Dat was ook het geval bij bedrijven die al langere tijd in de rook lagen.

Video: L1

Evacuatie
In totaal zijn achttien mensen opgevangen in de sporthal van Swalmen, aan de Peelveldlaan. De gemeente Roermond zorgde dat de bewoners de nacht in een hotel konden doorbrengen als ze niet bij familie of vrienden terecht konden. Vanaf 22:00 uur werden er uurlijks metingen in de woningen verricht. Pas als de concentratie schadelijke stoffen voldoende is afgenomen, mogen de bewoners terug naar huis. De brandweer is woensdag rond 7:30 uur weer begonnen met het meten van schadelijke stoffen.

Complexe blusklus
De brand brak dinsdagochtend uit door nog onbekende oorzaak. Het personeel wist de ergste vlammen al te blussen voordat de brandweer arriveerde. Maar het nablussen nam dinsdag de hele dag in beslag. De brandweer verwacht woensdag nog tot 12:00 uur bezig te zijn met nablussen. Bundels papier moesten eerst naar buiten gereden worden om daar uit elkaar getrokken en geblust te kunnen worden. Daarbij is erg veel rook vrijgekomen. De schade in het pand lijkt mee te vallen.

Lees ook: Blussen brand Swalmen gaat nog uren duren

Omwonenden wordt nog steeds geadviseerd ramen en deuren dicht te houden vanwege de rook. Mensen met gezondheidsklachten als gevolg van de rook wordt aangeraden zich bij de huisartsenpost te melden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen