Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningen alsnog ontruimd vanwege brand Swalmen

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 21:54

Zes woningen aan de Veestraat in Swalmen zijn dinsdagavond alsnog ontruimd omdat ze de hele dag in de rook hadden gelegen door de brand in een loods van Peeters Papierrecycling aan de Heydweg.

In de woningen werden te hoge concentraties koolmonoxide en koolstofdioxide gemeten. Dat was ook het geval bij bedrijven die al langere tijd in de rook lagen.

Video: L1

Evacuatie
In totaal zijn achttien mensen opgevangen in de sporthal van Swalmen, aan de Peelveldlaan. De gemeente Roermond zorgde dat de bewoners de nacht in een hotel konden doorbrengen als ze niet bij familie of vrienden terecht konden. Vanaf 22:00 uur werden er uurlijks metingen in de woningen verricht. Pas als de concentratie schadelijke stoffen voldoende is afgenomen, mogen de bewoners terug naar huis. De brandweer is woensdag rond 7:30 uur weer begonnen met het meten van schadelijke stoffen.

Complexe blusklus
De brand brak dinsdagochtend uit door nog onbekende oorzaak. Het personeel wist de ergste vlammen al te blussen voordat de brandweer arriveerde. Maar het nablussen nam dinsdag de hele dag in beslag. De brandweer verwacht woensdag nog tot 12:00 uur bezig te zijn met nablussen. Bundels papier moesten eerst naar buiten gereden worden om daar uit elkaar getrokken en geblust te kunnen worden. Daarbij is erg veel rook vrijgekomen. De schade in het pand lijkt mee te vallen.

Lees ook: Blussen brand Swalmen gaat nog uren duren

Omwonenden wordt nog steeds geadviseerd ramen en deuren dicht te houden vanwege de rook. Mensen met gezondheidsklachten als gevolg van de rook wordt aangeraden zich bij de huisartsenpost te melden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen