Overslaan en naar de inhoud gaan

'Woningcorporaties moeten investeren in studentenwoningen'

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 16:04

De PvdA in de Maastrichtse gemeenteraad vindt dat de woningcorporaties in de stad meer moeten investeren in studentenwoningen.

Volgens de oppositiepartij is het onwenselijk dat studenten steeds meer zijn aangewezen op de particuliere markt.

Op zoek
Raadslid Maren Slangen zegt dat uit een eerste indruk tijdens de lopende INKOM introductieweek blijkt dat maar een kwart van de gesproken nieuwe studenten via een woningcorporatie aan een woning is gekomen. Bijna 60 procent vond zijn of haar kamer bij particuliere huiseigenaren. Ook had een deel nog geen woning gevonden. De PvdA noemt de situatie zorgelijk.

In actie
"Maastricht moet een stad zijn waar studeren en wonen voor de student met élke beurs mogelijk is. Woningcorporaties hebben daarin een belangrijke rol", aldus raadslid Slangen. De partij dringt er in schriftelijke vragen bij het gemeentebestuur op aan om in actie te komen om de situatie mee te helpen veranderen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen