Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningcorporatie: 'Maankwartier binnen jaar vol'

Geplaatst opdinsdag 6 augustus 2019 - 6:00

De winkels in het Maankwartier die nog geen bestemming hebben, zullen volgend jaar gevuld zijn.

Dat zegt bestuurder Jack Gorgels van woningcorporatie Weller. Gorgels zei dit maandag bij de opening van het nieuwe station in Heerlen. Weller is de hoofdontwikkelaar en financier van de bouw van het Maankwartier.

25 procent leeg
In het gebied is ruimte voor 126 woningen en zo'n 40.000 vierkante meter voor winkels, kantoren en horeca. De woningen zijn inmiddels verkocht. Van de winkelruimte staat nog zo'n 25 procent leeg. "We hebben nog ongeveer 1000 vierkante meter voor kleinschalige detailhandel", zegt Gorgels. "Voor grootschalige detailhandel nog zo'n 2000 vierkante meter."

Restaurants
Gorgels verwacht dat deze ruimtes snel een eigenaar vinden. "Nu het Maankwartier klaar is en er mensen in het gebied lopen, zullen er snel huurders gevonden worden." De komende tijd openen volgens Gorgels verschillende winkels en horecazaken de deuren in het gebied. "Er zijn nu een aantal ondernemers, onder andere een Braziliaans en Japans restaurant, die gaan openen. Ook zijn we met verschillende partijen in gesprek."

Hotel
Verder verwacht Gorgels dat er snel een exploitant gevonden wordt voor het hotel. "Daarover is de huidige eigenaar, Jongen Bouw, in gesprek met vijf partijen", stelt hij.

200 miljoen
Weller is zelf ook in het Maankwartier gevestigd. De corporatie heeft ruim 60 miljoen euro geïnvesteerd in het project. Nu het project bijna klaar is, zijn de financiële risico's voor Weller flink afgenomen. "We zijn hier als woningcorporatie in gestapt omdat de markt faalde", zegt Gorgels. "Het geld dat we erin gestopt hebben is gefinancierd. Ook is al veel verkocht, waardoor de grootste risico's voor ons weg zijn." De totale kosten van het project bedragen een kleine 200 miljoen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen