Kerkrade neemt voortouw in duurzaam bouwen

Materialen moeten meer hergebruikt worden. Ook in de bouw moet het roer om. Want daar worden nog veel grondstoffen verspild.

'Verhuurdersheffing gevaar voor klimaatdoelstelling'

Om de klimaatdoelstellingen te halen, moet de verhuurdersheffing voor woningcorporaties van tafel. Dat zegt directeur Marjo Vankan van HEEMwonen in Kerkrade.

Moordenaar Meisje van Nulde weigert Maastrichtse woning

Mike J, de man die in 2001 het Meisje van Nulde doodde, is een woning aangeboden in Maastricht.

Hoog risico voor huurders Heerlen en Roermond

Het inkomen van veel huurders in Heerlen en Roermond is eigenlijk te laag voor hun woning.

Kantoor Wonen Zuid ontruimd na brandalarm

Het kantoor van woningcorporatie Wonen Zuid in Roermond is vrijdagmiddag ontruimd vanwege een brandmelding.

'Woningcorporaties moeten investeren in studentenwoningen'

De PvdA in de Maastrichtse gemeenteraad vindt dat de woningcorporaties in de stad meer moeten investeren in studentenwoningen.

Dode ligt wekenlang in appartement Maastricht

Uit een appartement in de Maastrichtse wijk Malberg is woensdag het lichaam weggehaald van de bewoner die daar enkele weken geleden overleed.

OM onderzoekt discriminatie bij woningcorporatie

Het Openbaar Ministerie begint een onderzoek naar discriminatie bij het toewijzen van woningen door woningcorporatie De Voorzorg in Hoensbroek.

Leegstaande woning houdt buurt Maastricht wakker

De politie in Maastricht is maandagavond in actie gekomen vanwege geluidsoverlast uit een leegstaande woning.

Woningcorporatie discrimineerde bij toewijzen huizen

Woningcorporatie De Voorzorg in de regio Heerlen heeft jarenlang gediscrimineerd met het toewijzen van sociale huurwoningen.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten