Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningbouw in centrum Weert loopt vertraging op

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 8:08

De realisatie van appartementen boven winkelcentrum De Munt in Weert is vertraagd.

De gemeente Weert heeft geen partij gevonden die appartementen kan realiseren in de leegstaande ruimtes.

Ruimtes
Het gaat om de plekken waarin voorheen ouderencentrum De Roos en het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie waren gehuisvest. Ook gaat de Concertzaal in het gebouw tegen de vlakte, ondanks dat er een gegadigde was om die ruimte te kopen en te exploiteren.

Lees ook: Doek valt voor Concertaal in Weert

Tekentafel
Met de partijen die een bod uit hebben gebracht op een of meerdere kavels, wil de gemeente niet in zee gaan. Volgens de gemeente zijn er op dit moment "te weinig aanknopingspunten om aan één van de partijen te gunnen". Dat betekent dat Weert nu zelf naar de tekentafel gaat om een reeks kwaliteitscriteria op te stellen, waaraan moet worden voldaan.

Vertraagd
Het Muntcomplex in het centrum van Weert is onlangs ingrijpend verbouwd door eigenaar BouwInvest. De ruimtes boven die winkels zijn in eigendom van de gemeente. In september heeft de gemeente een procedure opgestart om die leegstaande ruimtes te verkopen. Doordat er geen partijen zijn waarmee de gemeente op dit moment aan de slag wil, is de verkoop vertraagd.

Hoelang die vertraging duurt is op dit moment nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen