Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningbezitters sloopflats Rolduckerveld maken zich zorgen

Geplaatst opwoensdag 6 november 2019 - 22:52

De ruim honderd eigenaren van appartementen in de geplande sloopflats aan de Hertogenlaan en Zonstraat in de Kerkraadse wijk Rolduckerveld maken zich zorgen over de vergoeding die ze voor hun eigendom krijgen.

Dat lieten ze woensdagavond weten tijdens een ingelaste bijeenkomst met woningstichting Wonen Zuid, dat de sloopplannen uit kwam leggen aan de bewoners.

Flink verlies
De bewoners die een appartement gekocht hebben in de flats, zijn bang dat ze een flink verlies gaan lijden met het bedrag dat Wonen Zuid gaat bieden om ze uit te kopen. "Ik hoop dat de gemeente en Wonen Zuid ons tegemoetkomen", laat bewoner Martin Keylhouwer weten. "Anders komen ruim honderd gezinnen in de problemen. Dat kan niet de bedoeling zijn." Keylhouwer woont zelf zestien jaar in de flat.

Begrip
Wonen Zuid liet tijdens de bijeenkomst weten dat binnenkort bepaald wordt wat de waarde van de appartementen is. "We hebben begrip voor de sloopplannen, maar we moeten er geen verlies op lijden", zegt Keylhouwer.

Lees ook: Kerkraadse wijk op de schop voor 110 miljoen euro

110 miljoen
De flats aan de Zonstraat zullen naar verwachting over een jaar of vijftien gesloopt gaan worden. De twee flats aan de Hertogenlaan zijn als eerste aan de beurt en zullen binnen een paar jaar tegen de vlakte gaan. Het totale project kost 110 miljoen euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen