Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningbezitters sloopflats Rolduckerveld maken zich zorgen

Geplaatst opwoensdag 6 november 2019 - 22:52

De ruim honderd eigenaren van appartementen in de geplande sloopflats aan de Hertogenlaan en Zonstraat in de Kerkraadse wijk Rolduckerveld maken zich zorgen over de vergoeding die ze voor hun eigendom krijgen.

Dat lieten ze woensdagavond weten tijdens een ingelaste bijeenkomst met woningstichting Wonen Zuid, dat de sloopplannen uit kwam leggen aan de bewoners.

Flink verlies
De bewoners die een appartement gekocht hebben in de flats, zijn bang dat ze een flink verlies gaan lijden met het bedrag dat Wonen Zuid gaat bieden om ze uit te kopen. "Ik hoop dat de gemeente en Wonen Zuid ons tegemoetkomen", laat bewoner Martin Keylhouwer weten. "Anders komen ruim honderd gezinnen in de problemen. Dat kan niet de bedoeling zijn." Keylhouwer woont zelf zestien jaar in de flat.

Begrip
Wonen Zuid liet tijdens de bijeenkomst weten dat binnenkort bepaald wordt wat de waarde van de appartementen is. "We hebben begrip voor de sloopplannen, maar we moeten er geen verlies op lijden", zegt Keylhouwer.

Lees ook: Kerkraadse wijk op de schop voor 110 miljoen euro

110 miljoen
De flats aan de Zonstraat zullen naar verwachting over een jaar of vijftien gesloopt gaan worden. De twee flats aan de Hertogenlaan zijn als eerste aan de beurt en zullen binnen een paar jaar tegen de vlakte gaan. Het totale project kost 110 miljoen euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen