Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningbezitters sloopflats Rolduckerveld maken zich zorgen

Geplaatst opwoensdag 6 november 2019 - 22:52

De ruim honderd eigenaren van appartementen in de geplande sloopflats aan de Hertogenlaan en Zonstraat in de Kerkraadse wijk Rolduckerveld maken zich zorgen over de vergoeding die ze voor hun eigendom krijgen.

Dat lieten ze woensdagavond weten tijdens een ingelaste bijeenkomst met woningstichting Wonen Zuid, dat de sloopplannen uit kwam leggen aan de bewoners.

Flink verlies
De bewoners die een appartement gekocht hebben in de flats, zijn bang dat ze een flink verlies gaan lijden met het bedrag dat Wonen Zuid gaat bieden om ze uit te kopen. "Ik hoop dat de gemeente en Wonen Zuid ons tegemoetkomen", laat bewoner Martin Keylhouwer weten. "Anders komen ruim honderd gezinnen in de problemen. Dat kan niet de bedoeling zijn." Keylhouwer woont zelf zestien jaar in de flat.

Begrip
Wonen Zuid liet tijdens de bijeenkomst weten dat binnenkort bepaald wordt wat de waarde van de appartementen is. "We hebben begrip voor de sloopplannen, maar we moeten er geen verlies op lijden", zegt Keylhouwer.

Lees ook: Kerkraadse wijk op de schop voor 110 miljoen euro

110 miljoen
De flats aan de Zonstraat zullen naar verwachting over een jaar of vijftien gesloopt gaan worden. De twee flats aan de Hertogenlaan zijn als eerste aan de beurt en zullen binnen een paar jaar tegen de vlakte gaan. Het totale project kost 110 miljoen euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen