Overslaan en naar de inhoud gaan

Woning verwoest bij brand Vlodrop, andere panden gered

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 23:14

In een huis in Vlodrop is woensdagavond een grote brand uitgebroken.

De brandweer moest rond 23:00 uur naar de Bergerweg. Al snel bleek de brand zo hevig te zijn, dat werd opgeschaald naar een grote brand. Daarop rukten meerdere brandweerkorpsen uit de regio uit.

Panden bedreigd
Volgens de brandweer werden twee woningen aan de achterkant van het brandende pand bedreigd door de vlammen. Uiteindelijk hebben de brandweerlieden kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg. Wel zijn de bewoners van die panden geëvacueerd. De omliggende woningen hebben rookschade opgelopen.

Verloren
Het sein brand meester kon tegen 01:00 uur worden gegeven. De verwachting is dat het nablussen wel nog wat nachtelijke uren zal duren. Het brandende pand zelf moet als verloren worden beschouwd, aldus een voorlichter van de brandweer.

In de loop van de ochtend werd duidelijk dat er niemand gewond is geraakt bij de brand. Wat de oorzaak van de vlammenzee was, is nog onduidelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen