Overslaan en naar de inhoud gaan

Woning propvol voer huisdieren: stichting zoekt loods

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2020 - 20:48

De hele onderverdieping van een woning in Sittard staat vol voer voor huisdieren. Ook in de tuin van Yvonne van Gerven (37) staan de pallets met honden-en kattenvoer in blik.

"Het gaat voorlopig niet anders", zegt Van Gerven. "Ik leef met mijn zoontje van vijf jaar in de keuken en op de bovenverdieping." Haar woning in Sittard is sinds enkele maanden het uitgiftepunt voor de Stichting Dierenvoedselbank Hart voor Huisdieren Limburg. "Ik doe het voor de dieren en de mensen die het nodig hebben."

Video: L1

Cliënten
Iedere maand melden zich zo'n 35 cliënten aan de voordeur. Voer is er voor honden, katten, vissen, vogels en cavia's. Het huis van Van Gerven functioneert als een voedselbank. Cliënten hebben pasjes, of zijn aangemeld voor de maandelijkse uitgifte.

Afhankelijk
"De meeste mensen die we op deze manier kunnen helpen zijn ook afhankelijk van een reguliere voedselbank voor hun eigen eten. Een huisdier is heel belangrijk in hun leven. Het herinnert de mensen aan 'de goede tijd', toen ze nog niet afhankelijk waren." Van Gerven legt uit dat de stichting geen mensen kan helpen die een huisdier willen aanschaffen als ze zich dat financieel niet kunnen veroorloven.

Loods
Sinds enkele maanden heeft Yvonne haar woning grotendeels opgeofferd voor de stichting. In Brunssum hetzelfde liedje: ook daar wordt een uitgiftepunt bestierd vanuit een woonhuis. Het is allesbehalve een handige situatie. De stichting is naarstig op zoek naar een grote loods. Het ontbreken daarvan, of van een bedrijfspand is een geldkwestie. Aan producten voor huisdieren heeft de stichting geen gebrek. Het meeste wordt gesponsord door een producent van huisdierenvoedsel.

Afscheid
De dierenvoerstichting van Van Gerven was aangesloten bij de Dierenvoedselbank Limburg in Heerlen, maar heeft daar onlangs afscheid van genomen. Een verschil van inzicht over het te voeren beleid is daar de reden van. En daarom is het voor Van Gerven voorlopig nog improviseren met al het voer in haar eigen huis.

Uitbreiding
De Stichting Dierenvoedselbank Hart voor Huisdieren Limburg wil volgende maand ook in Kerkrade een uitgiftepunt openen. Roermond, Venlo en Maastricht staan ook op de planning.

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten