Overslaan en naar de inhoud gaan

Woning Gronsveld deels ingestort: buren moeten huis uit

Geplaatst opdinsdag 1 juni 2021 - 20:21

Een oude boerderij in Gronsveld is dinsdagavond deels ingestort. Vanwege gevaar voor de omgeving werd de straat afgezet en ook werd een naastgelegen woning ontruimd.

Eerst kwam de zijgevel naar beneden. Omwonenden hoorden het lawaai en alarmeerden de brandweer.

Ruïne
Die rukte met enkele wagens uit en ook medewerkers van de gemeente kwamen ter plaatse. Een constructeur oordeelde dat het pand nog dezelfde avond deels afgebroken moest worden. Maar doordat het dak na het instorten van de zijgevel eveneens was ingestort, ontstond er een min of meer 'stabiele ruïne'. Omdat het acute instortingsgevaar voorbij was, kon de straat weer worden vrijgegeven.

Ontruimd
Een bejaard echtpaar werd eerder op de avond uit de naastgelegen woning gehaald. Die woning is aan de boerderij vastgebouwd. Of het echtpaar dinsdagavond laat weer terug mocht naar de woning, is niet bekend.

Halve eeuw leegstand
Rond de dakrand van de voorgevel van het woongedeelte van de boerderij was al een net gespannen om te voorkomen dat er stukken van de boerderij op straat terechtkomen. Het pand staat al sinds 1970 leeg, wist een woordvoerster van de brandweer te vertellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen