Overslaan en naar de inhoud gaan

Woning Gronsveld deels ingestort: buren moeten huis uit

Geplaatst opdinsdag 1 juni 2021 - 20:21

Een oude boerderij in Gronsveld is dinsdagavond deels ingestort. Vanwege gevaar voor de omgeving werd de straat afgezet en ook werd een naastgelegen woning ontruimd.

Eerst kwam de zijgevel naar beneden. Omwonenden hoorden het lawaai en alarmeerden de brandweer.

Ruïne
Die rukte met enkele wagens uit en ook medewerkers van de gemeente kwamen ter plaatse. Een constructeur oordeelde dat het pand nog dezelfde avond deels afgebroken moest worden. Maar doordat het dak na het instorten van de zijgevel eveneens was ingestort, ontstond er een min of meer 'stabiele ruïne'. Omdat het acute instortingsgevaar voorbij was, kon de straat weer worden vrijgegeven.

Ontruimd
Een bejaard echtpaar werd eerder op de avond uit de naastgelegen woning gehaald. Die woning is aan de boerderij vastgebouwd. Of het echtpaar dinsdagavond laat weer terug mocht naar de woning, is niet bekend.

Halve eeuw leegstand
Rond de dakrand van de voorgevel van het woongedeelte van de boerderij was al een net gespannen om te voorkomen dat er stukken van de boerderij op straat terechtkomen. Het pand staat al sinds 1970 leeg, wist een woordvoerster van de brandweer te vertellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen